lördag 28 augusti 2010

Efterrätt på bröllopsmenyn

Jag hade tänkt att vi skulle servera ost till efterrätt och chokladpraliner till kaffet, men nu har jag tänkt om. Vi hade tänkt ha ett speciellt vin till osten och de ostar som passar till är lite extrema (Roquefort och parmesan t.ex), de passar nog bättre i ett mindre sällskap.

Vinet passar också bra till choklad så jag funderar istället på att servera en chokladpannacotta. Jag hittade ett recept som jag tänkte prova på den här bloggen. Det här är ett annat recept jag tänker prova.

Vinet vi tänkte ha till är detta Delitia. Men det här Commandoria, St John, kanske är ännu bättre.

Tillägg:
Jag gjorde den första pannacottan idag, men det blev inte bra med endast ett halvt gelatinblad, det ville inte stelna. Jag tror det hänvisas till den gamla storleken. Jag gjorde om den med ett gelatinblad i båda delarna och nästa gång ska jag prova med 0,75 gelatinblad. Smaken var jättegod, godast första gången! Blev lite stabbig med dubbelt gelatinblad. Commandoria smakade bäst till när vi provade båda vinerna. Jag kommer att göra ett chokladlock på som variant 2 av recepten ovan har, ser mer elegant ut. 

Tillägg: Igår gjorde jag om  pannacotta och hade den över natt och då stelnade den, och det är ju så jag kommer att göra på bröllopet. Så nu är efterrätten bestämd.

Ha provat lite till och kommer att ta något mer gelatin i än vad som står i receptet. Jag kommer inte att göra ett chokladlock som i det andra av recepten ovan, det blir lite för mycket chokladsmak för de som inte är riktiga chokladfantaster. Dekorationen blir istället ett chokladgaller i vit choklad. Jag ska prova med att färga en del av den i rött så att det ser lite roligare ut. Får väl återkomma med bilder på det.

1 kommentar:

  1. Åt en väldigt god pannacotta för ett tag sedan - med seg kladdkakabotten. Det kanske vore något?!

    SvaraRadera