fredag 11 februari 2011

Osthjärtan och fruktspett

De här hjärtanen ska vi ha som tilltugg till det mousserade vinet efter vigsel. Det är bra att man kan göra dem innan och frysa.


Recept för 80 hjärtan


100 g kallt smör
3 + 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
4 dl riven västerbottenost
1 kruka basilika (ca 2 dl)

1. Sätt ugnen på 200 grader. Mixa snabbt ost och basilika till en grön massa i matberedaren. Tillsätt smör, mjöl och bakpulver och kör snabbt ihop till en deg.

2. Kavla degen på en mjölad bänk till ca 1 cm i tjocklek. Stansa ut hjärtan med ett pepparkaksmått. Lägg hjärtana på plåt med bakplåtspapper och grädda dem högt i ugnen 10-12 min.

3. Låt svalna och förvara i tättslutande burk eller i frysen.


Vi ska också ha fruktspett med jordgubbe, ananas och melon som tilltugg.

2 kommentarer:

  1. De där små hjärtanen kommer vi också att ha som tilltugg. Så innan alla pepparkakshjärtan försvann innan jul köpte vi på oss ett gäng formar.

    SvaraRadera
  2. Är dom goda dom där hjärtanen? Blir som lite smått sugen själv, kanske måste göra ett prov :) Bra blogg du har förresten och grattis till giftemålet :) Här är det en stund kvar ännu (juni) men det går nog fortare än man tror ;)

    SvaraRadera